Om mig

Djurtokig 3 barnsmor som bor på landet med en hel drös stölligheter. Älskar att fotografera och att fixa med hemmet.
Jag är positiv och full av energi med insikten att DET SKA GÅ och KAN SJÄLV =)

Jag fick diagnosen SLE sensommaren 2020 och med den blev det mediciner till förbannelse. Följden av det blev 4 stressfrakturer I rygg och bäcken plus 2 diskbråck och Smärtor från helvetet.. Är förnärvarande långtidssjukskriven…Kämpar på och håller positiva tankar högt.

bull

Jag är en inbiten oxe hehe –

Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.

littlebull

Jag är född i elementet JORD – Jordens element är ofta starkt förknippat med människans ursprung och ibland pratar man också om moder jord, som vi alla härstammar från. I många myter skapas människorna ur just jord. Ibland skapas de ur trä och dit är ju inte steget särskilt långt. Mycket av gamla tankesätt används fortfarande aktivt i modern religion, exempelvis vid begravningar då man återbördar människan till jorden.

Jordens element härskar av tradition över stjärntecknen Stenbocken, Oxen och Jungfrun. Personer födda i dessa stjärntecken skall därför visa upp egenskaper särskilt förknippade med jord. Man tänker då särskilt på stabilitet, ansvarsfullhet och praktisk läggning.

Gnomen anses vara jordens elementarande. Här finns klara paralleller med gammal folktro, då gnomen är en liten upptågslysten varelse som måste blidkas med gåvor. I de nordiska länderna var det den lille tomten som gällde. Han beskyddade just tomten, men fick han inte en skål gröt utställd till sig på jul så kunde han bli elak.

Stjärntecken: Stenbocken, Oxen och Jungfrun
Nyckelord: höst, mjälte, vuxenhet och svart galla.
Egenskaper: fasthet, praktiskhet, ansvarsfullhet och melankoliskhet.

En reaktion till “Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s