Skallebank och  barnuppfostran

Min äldsta ringde mig, och han berättade om problemen med tjejens son. Den lille är 2 år, och har tidigt lärt sig hur han ska göra för att få dom vuxna att göra som han vill. Mamman är mjuk, och har många gånger försökt lägga honom, men efter gap, skrik, och gått ur sängen x antal gånger så har hon gett med sig. Hon har lagt sig bredvid honom och frid uppstår. Saken sen är den att han roterar i sängen, drar i håret och sparkar…Så sömnen är inte utvilande för dom vuxna.

Nu försöker min son få henne att förstå, att tar man striden så bör man inte ge med sig. I natt hade hennes lille skrikit efter DEN….alltså en specifik sak… mobilen. Inte när det är dags att sova.!! Hon brukar ge han DEN…

När barnet inte får som det vill, slängs saker åt alla håll och gärna har sönder. Dagis har samma problem också.

I natt tog det 3 timmar…barnet har lärt sig hur man tar sig ur spjälsängen…och mamman säger att det är bättre hon lägger sig där så somnar han. Okej ??? Det betyder alltså att pojken vinner, och som förälder får man ingen egentid för att barnet ska bestämma ? Min son jämför med sin dotter och ser nu vad lätt han haft det. Jag själv har inte haft dom bekymren alls.. jo dottern då… hon kom tassande med kaninen, mellansonen med sin nalle och plötsligt så hade jag 2 små när jag vaknade😂 dom låg still iaf… och när pappan kom hem från jobbet så var sängen helt abonnerad av 3 sovande.

Det enda råd jag kan ge sonen är att dom får inte ge med sig. Och han är inte den som är den.. men om dom kämpar en vecka så får dom samma bekymmer nästa gång. För hos barnets pappa bestämmer den lille. Herre gud vilken soppa🤪🥺 Och om mamman ger sig, så har hon gjort ett aktivt val.

Jag gav ett tips om att han kan få titta på plattan vid läggetid och att man konsekvent säger att när det är slut kommer man och säger god natt..

Det är inte bara bara med små barn, och framför allt inte när det är andras barn.

Jag har skallebank idag. Det är väl en av bieffekterna av att vi trappar ner korttidsverkande läkemedel. Den ortopeden vill dra ner på heter Oxycontin Jag äter 60 mg/dygn uppdelat på 3 intag. Tillsammans med dom äter jag maxdos av Gabapentin som är 3600 mg/dygn. Pålägget på Gabapentin är en tablett som heter Saroten Den sistnämnda används inom antidepressiv behandling, men i låg dos boostar den Gabapentinet.

Som vid behovs medicin har jag Alvedon 500 mg (1-2/4 ggr/dygn)och Oxynorm 5 mg ( 1-2 /4 ggr p dygn )

Tycker du det är rörigt ?? Ja det tycker jag också… jag äter en redig hög med smärtstillande. Utöver dessa äter jag en hel hög med andra preparat som tex 2 olika cellgifter, kortison, bromsmedicin för SLE osv osv…..Vid behovs mediciner intas inte varje dag. Jag skriver ner varenda gång jag tar ngn.. jag färgmarkerar dagen som jag har behov av med tex gul för alvedon och grön för kortid. Sen skriver jag rubrik kortid och alvedon. Under dessa antal och klockslag.

Min översikt

Detta gör det enkelt för vem som helst i min närvaro att se när jag tog,om jag tagit, och hur mkt.

Och trots mina smärtor vill han nu trappa ner eftersom oxycontin är så giftigt. Ja det är väl all medicin ?

Smärtorna har nu ökat i densitet. Ryggslutet och höften är inte att leka med. Och jag har bara gått ner med 10 mg. Jag äter alltså 50 mg/dygn istället för 60 mg.

Läkaren sa att jag är beroende. Ja det vet jag. Men jag tar inte mer än vad som är utskrivet!!Reflexerna fungerar inte i mitt högra ben, plus att det gör sjukt ont i rygg och höft ?? Jag har utvecklat kronisk smärta. Frakturen i höften har nu läkt. Men han vill göra en röntgen för att se om det blivit trängre för nerverna. Förra röntgen påvisade det.

Vad gör ni åt mina 2 diskbråck ?? Ja dom ligger inte på hans bord, det får en annan läkare ta och den läkaren anser att han inte ska göra ngt.. alltså va?? Mina.två diskar ser ut som en avhyvlad ost med backhoppning som modell . Ja du har SLE och det är inte den snällaste sjukdomen man kan få.

Jag kommer iallafall inte fortsätta nedtrappning… inte med dom smärtorna. Jag kan inte stå och diska utan att korsryggen protesterar 🥺

Nu ska jag ta med mig Kaffekoppen till soffan och se ngn dokumentär och försöka virka. Stickning får ligga en stund.Fingrarna och händerna känns tjocka och vill inte alls lyda mig, så vi får se vad som sker idag.

Oändligt trött, och pustade andetag är vad dagen erbjuder.Jag känner mig enormt gnällig, så jag ber om ursäkt för det. Är tacksam för att jag inte har småfolk boende hos mig. Det skulle aldrig gå vägen. Eller…hmmmmm.. Liam är ju min Terapi, men samtidigt så kan jag gå hem med honom… Så vi låter det vara osagt istället.

Stor kram dit ut från mig och lilla Gecko❤️

Annons

2 reaktioner till “Skallebank och  barnuppfostran

  1. Jag har en son med sömnstörningar o att bråka ungen i säng hjälper inte utan förvärrar problemet. Det är min erfarenhet. Jag testade allt. Nu är han 17 o har ffe problem med sömnen. Jag borde chillat istället för att köra gap o skrik.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s