Spar på strömmen och hjälp dom fattiga

Jag förstår inte detta. Elpriser går upp och deras kostnader ökar. ???? Varför sätter inte myndigheter och regerande stopp ?

Jag vet inte vad jag ska säga…Det ser mörkt ut frampå. Elpriserna stiger mot skyarna och jag som bor i en lägenhet med direktverkande el som uppvärmning, kommer få svårt i vinter. Och när Ellevio härjar omkring och drar in hur mycket pengar som helst, vill ha mer.

Vi är uppmanade att vara sparsam på el. Jag är jätte sparsam med ström. Jag fick en strömräkning på 400 kr, sen kom alla avgifter på det och sen ellevios alla avgifter. Totalt landade jag på 3200 kr. Det är inte klokt. Hur ens är det möjligt ? Att ringa till dom och gråta hjälper inte. Pengarna ska in !! Hyresvärden har beställt luftvärmepump för att hjälpa oss… jag har tittat på alternativ uppvärmning för att snåla ännu mer….

Alternativ uppvärmning dagtid och luftvärmepump natt

👉Jag tvättar endast full maskin. Handdukar å sängkläder är 60 grader övrigt 40.

👉Jag har en torktumlare, men använder den inte! Det är i nödfall den används och därför har jag den.

👉Jag duschar å stänger av vattnet mellan intvålning och schamponering så inte varmvattnet står och rinner.

👉När jag ska koka potatis kokar jag först upp vattnet med vattenkokaren och håller sen vattnet i grytan. Det går på ett kilevipp när plattan blivit varm och det kokar. Efter halva tiden stänger jag av spisen och låter potatisen stå under lock resten av tiden.

👉Jag lagar dessvärre inte maten i Micro. Jag tillagar allt på spisen. Micron står mest och tar plats, så jag funderar på att den ska få flytta in i ett skåp. Alla bänkytor är värdefulla.

👉 Jag älskar ljus, så istället för att ha fönsterlampor och annat tänt, så har jag värmeljus, stearinljus och batteriljus tända lite här och där. En enda lampa får lysa, den är värdefull för mina ögon samt handarbetet 😂

👉 Utelampan är konstant släckt, såvida jag inte går ut och går. Det är rätt så spännande att inte se trappstegena.

Så vad finns kvar att snåla på ? Jag känner att jag börjar bli på gränsen till manisk 🥺 istället för att lyssna på en podd via datahögtalarna, så spelar jag den via en Bluetooth högtalare. Visst, den behöver laddas. Men jag inbillar mig att jag snålar på el.

Jag har ett alternativ kvar, att tömma frysen och stänga av den, och handla för veckan istället. Dom varorna kan förvaras i kylskåpet.

Jag känner mig så kluven. Som ensamstående, sjukskriven och som ett pålägg på det har lönesanering så är man på botten. Att få hjälp av socialen kan jag glömma. Har redan frågat. Orsak till avslag är att de går 3 månader bakåt i tiden och enligt uträkning från KF ska jag kunna spara 1200 kr/ månad. Det stämmer inte. På sin höjd 500 kr om jag drar ner på mat…men mat måste man ha. Men oavsett… man får avslag av socialen.Helt sjukt. Dom är trots allt till för att hjälpa trodde jag. Dom frågar- har du ingen du kan låna av ? Dina barn tex ?

Och jag handlade senast idag. Det gick på 700 kr. Jag fick inte med mig kaffe som jag tänkt. Tog den allra minsta snabbkaffeburk som fanns. Då har jag iaf ngt att bjuda på. Jag dricker en kopp kaffe på morgonen, sen resten av dagen te. Kaffe är numera en lyxvara.

Bröd kostar nästan 30 kr, och jag fick inte med mig så mkt.. en veckas mat kanske… men det är lika för alla. Snart får vi väl ransonkort😳🙈

KF höjer inte min sk inkomst… dom följer reglerna efter vad regeringen bestämt. Så svaret blir enkelt. Vi som är i mitt läge stångar oss blodiga emot betongväggen. Vi kan inte påverka inkomsten eftersom vi är för sjuka!! Inte får man bostadsbidrag heller, nej för du tjänar för mkt.. gör jag? Existensminimum?

Jag begriper absolut ingenting. Men man får bita ihop och kämpa!! Går det åt helvete så går det dit. Men ingen kan sen säga att man inte gjort sitt bästa!!

Spara på strömmen och hjälp dom fattiga. Vilka är då dom fattiga? Ensamstående,sjukskriven och pågående lönesanering är nog absoluta bottenskrapet i vårt land.

När ska Någon dra näven I bordet och stoppa denna pansarvagn, som sakta men säkert sänker oss som befinner oss längst ner?

Tänk positivt… det finns alltid någon som har det värre.

Nu har jag gnällt färdigt. Kändes oerhört skönt 😂🙈 kram dit ut❤️

Annons

5 reaktioner till “Spar på strömmen och hjälp dom fattiga

  1. Ja det är det🌷 Men d hjälper inte att gnälla tyvärr🥺 Det är endast en skön känsla att få ”spy” ur sig frustrationen. Den gör att man får ork att fortsätta kämpa. Jag tror i slutänden så klarade vi det. Hoppet är det sista som överger en❤️

   Gillad av 1 person

   1. Jo precis, det är skönt att få lätta på trycket så man inte kokar över, sen tar man nya tag. Människan är uppfinningsrik, man hittar vägar. Vill skicka lite extra hopp till dig!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s