Gnälltanten- Ekonomisk med ström

Jag har alltid varit väldigt ekonomisk med ström. Varför ha femtioelva taklampor tända när ingen är där. Och varför ha tv på när ingen tittar ? Helt okej att man tänder en liten lampa i fönstret eller på soffbordet som dekoration och eller mys.

Mina barn är ekonomiska på samma vis. Fast….jag är nog värst. Skulle aldrig fresta mig att diska under rinnande vatten, eller stå och duscha timvis bara för att det är skönt. Tvättmaskinen körs när jag kan fylla den…typ.

När jag bodde i Norge halverade jag strömräkningen i huset 1 månad. Norrmannen och hans barn var tamejfan extrema 🙈 exakt varenda lampa lös. Till och med taklampan i vardagsrummet. Jag släckte ner och lät endast fönsterbelysning och ngn lampa som stod inne i rummet lysa. Oftast hade jag levande ljus tända. Men..döm om min förvåning när de tände taklampan igen. De såg inte tv:n 🙈😳 Alltså va ??? Jag trodde dom skämtade. Men nej. Dom tittade på tv med taklampan tänd. De hade 2 st sådana där 6 armade spotlights 👀🤯

Gick dom hemifrån kunde tv,radio,datorer,varenda lampa lysa. Herre gud. Jag trodde jag skulle krypa ur skinnet. Jag bad om ett test… Att göra skillnad på strömräkningen på mitt sätt 1 månad. Dom tyckte det var skitjobbigt. Han förnekade att det skulle bli skillnad. När räkningen kom så fick jag rätt. Mer än halva summan hade jag fått ner. Men de tyckte det var extremt jobbigt att behöva släcka, så de gick tillbaka till det de var vana vid. Jag däremot vägrade betala ström. Kanske dumt resonerat, men att betala över 4000/månad i el där dom var 3 och jag 1, och som knappt var i huset pga mkt jobb…de fick välja. Mer pengar över varje månad eller att slösa… de valde det sistnämnda.

Varför skriver jag om detta. Jo, jag tittar ut och konstaterar att dom flesta husägare som finns omkring mig har släckt ner. Det finns ett hus där det alltid lyser överallt…där är det numer nedsläckt. Ett annat hus som det lyser hos 24 timmar om dygnet har också släckt ner…Jag brukar skämta om att dom rika är dom som det lyser hos… Nu är ingen rik.

Jag känner oro inför hösten och vintern. Små tittar efter lägenheter där det är varmhyra. Även dom kommer bli svindyra.

Jag förstår inte hur d kunnat bli så här. Sektion4 har höljesdammen. Vart tar den strömmen vägen? Och hur och vem bestämde att elräkningen skulle klyvas? Det har gjort att man betalar för strömmen 2 gånger. Vem i regeringen godkände detta helvetiskt dumma tilltag?

Och vi som är sjukskriven.. vi har inte en chans att få in extra pengar för överlevnad.

Vi snålar, vänder och vrider på varenda krona. Och är vi ensamstående är det ännu svårare med det ekonomiska. Oavsett om vi är ekonomiska med strömmen, så är det just den,drivmedel plus mat som kommer krossa oss. Och ingen hjälp finns att få…

Så….. hur ska vi klara oss?

Annons

2 reaktioner till “Gnälltanten- Ekonomisk med ström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s