Surrogatmamma

Artikeln Khloé Kardashian har fått sitt andra barn via surrogatmamma i Aftonbladet, fick mig att reagera. Surrogatmamma ?

Jag undrar i min stillhet hur man klarar av det. Man bär på en människa i 9 månader, känner dess rörelser, kanske lider utta helv med foglossningar,illamående, uppåtvikt modell elefant, svällda fötter osv. Sen när överraskningen i form av en flicka eller pojke tittar ut så ska man ”ge bort” ??? Jag upplever i mina tankar att det borde väl bli samma känsla som att barnet misst sitt liv ?? Att få en rejäl summa pengar ?

Missförstå mig rätt.. Kroppen är ju full av hormoner och är väl medveten om vad som hänt. En del har jobbiga förlossningar och andra lätta. Oavsett så VET kroppen !

Det är modigt att klara av att göra sånt här. Men är det pengarna som driver dom till detta?

Jag började undersöka detta på internet för att få lite kunskap och förståelse. Den ekonomiska biten slog mig som en klubba.

Här är länken till den hemsidan som förmedlar. Jag vet inte hur seriös den är och jag vet inte heller hur mycket surrogatmamma får…

Pris och kostnad för äggdonation och surrogatmödraskap

För barn/surrogatmamma I/från USA kostar det enligt hemsidan 141900 dollar vilket motsvarar 1437149.01 svenska kronor enligt http://www.valuta.se

Man häpnar och tänker wow, den kvinnan tjänar pengar.. men…👇

Inte försörjningsstöd ? Hur mycket får en bidragsgivare?

I min värld så är det här en otroligt fin gest för att hjälpa någon som är barnlös. Otroligt fin gest. Jag hade iaf inte klarat av detta, just pga att jag är så otroligt glad i små människor. Belöningen av att ha gått i 9 månader och burit på hemligheten gällande kön och vem människan är, blir för mig den största gåvan.

Vad innebär den texten i bilden ovan? Hur mycket får mamman i slutändan? Det är hutlöst stora summor vi pratar om…På riktigt !! Jag rotar vidare och finner en annan hemsida..

Man svimmar av priserna..fortf står ingen info om det jag söker.

https://www.tammuz.com/sv/kostnad-och-pris/

Sen fann jag en artikel som kommer från arbetaren.se.👇

https://www.arbetaren.se/2020/05/20/yrke-surrogatmamma/

Förmedlingsfirmorna tjänar hutlösa summor på dessa kvinnor. Jag upplever det som ett direkt rån eller utnyttjande. Visserligen ingår allt. Rättsliga processer med vad det nu innebär. Och vad händer om vårt egna land sätter stopp ? Föräldrarna tar en enorm risk.. eller ?

Min personliga åsikt är dock efter denna morgons nergrottande av kunskap, förmedlingsfirmor utnyttjar kvinnorna, främst i fattigare länder. Kvinnorna tjänar i deras lands valuta ”5 årslöner” medans förmedlingen hittat en guldgruva. Jag säger inte att förmedlingsfirman inte ska tjäna pengar, men jag säger att jag personligen tycker det är enormt styggt att kvinnorna inte får se det som försörjningsstöd ???? Det är ju precis det dom gör. Dom utsätter sig för enorm smärta psykiskt för att kunna försörja sig och inte slita röven av sig för att försörja sin egna familj. Så självklart vill dom tjäna pengar. Det vore konstigt annars. Men jag tror förmedlare tjänar storkovan !

Dom (surrogatmammorna) är enormt modiga! All kred för dom (i mina ögon)

Är det riskfritt då?? Alltså som blivande förälder?? Nja, jag ramlade på ytterligare en artikel från 2016 gällande det. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dyr-process-for-att-fa-barn

2 MILJONER ??? Och känslan av att förmedlingsfirman lurar dom kröp ju fram direkt. Herre gud vilka summor 😱

Nej nu slutar jag och rotar. Människor adopterar och gör sitt yttersta för att få en liten människa. Jag förstår att man verkligen gör allt i sin makt. Alla har inte turen att kunna få egna, eller bära på egna. Surrogatmammor ska lyftas med finger känslighet. Jag hade inte gjort det…tror jag…eller ? Svårt att säga eftersom jag inte befinner mig i den situationen. Jag skulle gärna gå gravid en gång till och detta till trots att jag kräktes i 4 månader (med dottern) foglossningar och såg ut som en vandrande badboll 😂

4 reaktioner till “Surrogatmamma

  1. Surrogatmammor finns pga fattigdom så det är för mig att likställa med människohandel. Adoption har ju såhär i efterhand visat sig vara ren stöld av barn i väldigt många fall. Mammor som tror deras barn dött. Hade man inte fattigdomen som grundpelare så hade det här varit en ickefråga. Jag blir så illa berörd av rika människor som köper allt dom vill ha, till o med barn.

    Gillad av 1 person

    1. Ja jag håller med dig.. när man ser summorna så svimmar man… och det blir ju som du säger människohandel… Jag har förståelse till adoption där föräldrar tar ansvaret och ger barnet en chans att få det dom inte kan ge dom pga fattigdom. Där tjänar dock förmedlare enorma summor och föräldern ingenting. Jag har så kluvna känslor omkring detta.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s