Valet mellan Ge och Ta

Jag vaknade av att jag var toanödig. Dricker mycket vatten, och det överskott som blir vill ut.  Sen var det helt kört att somna om. Så typiskt. Jag tog upp telefonen och  började granska messenger. Jodå där har jag fått meddelanden. Jag kände irritationen i mig, men för i h-e.. varför ska en del ha så svårt att acceptera andras val och åsikter? Jo för de bara måste få ha sista ordet!!! En del  bara måste !! Jag erkänner. Jag har testat en gång till att sänka mig till sandlåda nivå för att se om personen slutade skriva om jag enbart tryckte iväg en punkt (.) I det här fallet så gav han sig f-n inte 😂 Jag blev så snopen så jag bara tittade på telefonen och insåg att den där dåren bara ska ha sista ordet. Ja låt han få det då.  Men nog om det. Jag tyckte mest det var en kul grej att ta upp..

I dagens fall är det ett kvinnfolk. Kvällen som varit gjorde jag ett val. Det kändes tungt på ett sätt för vi har hängt ihop i ca 40 år. Jag vet inte vad man kan kalla det för..men vad det än var så gick det nu i graven. Jag fick så nog. I min värld är det ”Ge och Ta” som gäller i en jämn balans..men…så finns det människor som  bara ”ger” och ytterligare hos någon där det enbart existerar ”ta”.

Denna människa ”ta”, suger enormt mycket energi för egen vinnings skull. Det bölas och det grinas, pratar gärna skit och späder gärna lite skvaller på det. Den hörs,syns och tar plats och lyckas alltid ha något att skylla på direkt dom ifrågasätter dom. Dom är också otroligt svåra att få tag på när personen som ”Ger” försöker få tag på personen som ”Tar”

Personen ”Tar” har tagit det sista ur mig. Nu har jag fått nog. Nu är jag så jävla färdig!! Personen bor en bra bit härifrån och har varenda gång sagt att jag ska åt ditt håll då och då, så jag kikar förbi !! Jag väntar å väntar men inte fan kommer person ”Ta” så efter 4 dgr så skrev jag att du sa du skulle komma men inte dök du upp….och svaret ifrån ”ta” var exakt klockren med en massa ursäkter hit å dit. Jamenvisst serru. Då brann det. Det riktigt rök ur telefonen när jag skrev.Jag skrev ordagrant att Personen ”Tar” inte behöver anstränga sig mer för nu lägger Jag ner. Ha det bra tack å hej.

Alltså varför ska jag bara duga som slagpåse,gnällvägg,lyssna på fylledravel,ledsen,mm mm när aldrig jag får tillbaka ?? Varför? Och när jag började titta bakåt på alla år, då blev jag så förbannad på mig själv så topplocket rök helt åt fanders. Men för ända in i helv….Den människan som ställt till det för mig så många gånger, den har jag förlåtit lika många gånger. Alltså?? Nej men nej tack nu räcker det.

Jag tittar en gång till på messenger och konstaterar att offerkoftan sitter ordentligt på personen ”Ta” och falskare stycke har jag aldrig haft med att göra.

Märkligt att sådana människor måste ha sista ordet… personen ”Ta” har även försökt ringa mig, men jag gjorde ett aktivt val genom att inte svara. Denna människa som beklagar sig över att hen är så ensam, bråk på jobbet osv… Näää,det är inte så konstigt nej….

Jag gjorde ett val…Jag valde att behålla min värdighet och gå vägen rakt fram med styrka,glädje och förmågan att kunna både Ge&Ta ❤️

Annons

8 reaktioner till “Valet mellan Ge och Ta

 1. Du är klok o modig. Å andra sidan är det lättare när man gör slut med en vän mitt i en beef, så att säga. Själv försöker jag köra strutsen som den fegpotta jag är. Jag behöver öva på att sätta gränser o hålla dom.

  Gillad av 1 person

  1. Jag kände att jag verkligen inte orkade med mer. Den här människan drar ur en all uns av positiv energi som finns. Vi har umgåtts av å till sen vi var 13 år. Och jag fick verkligen nog. Klok å modig..ja jag är nog det. Hon har gjort mig så illa genom åren och jag har bara svalt det.

   Gilla

 2. Har lämnat alla enerigitjuvar bakom mig. I regel har jag aldrig sagt ett ljud utan endast raderat mobilnummer och allt som gäller den personen på sociala medier. Bara blockat och så gått vidare. Så förbaskat skönt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag brukar göra så på nätet, folk som man bara känner till ytan.. men den här personen.. ja jag förstår inte vrf.. men hon fick stanna kvar. Detta till trots att hon gjort mig så illa. Det tog oändligt många år innan bägaren rann över. Jag blev inte otrevlig, osv. Jag var saklig och lugn. Hon försökte som vanligt att få sätta sista ordet så offerkoftan passade bättre..men jag svarade och markerade att hon kunde läsa vad jag skrivit och att punkten sattes där. Hon behöver inte anstränga sig mer..
   På något sätt kändes det skönt. Ont gjorde det ju.. men när sanningen uppdagades så var d skönt. Att få gå vidare. Smärtorna över att jag känner mig blåst går över. Jag har min värdighet kvar.. Andra energitjuvar undviks med näbbar och kloe🙈😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s