God morgon

Intagit frukost och mediciner. Även en oxynorm är nu i magen. Idag hoppas jag att ortopeden ringer. Var dit i fredags för att få svar på MR- röntgen som påvisade att jag är trång mellan L5-S1 på båda sidor och en utbuktande disk. Ingen operation. I fredags satt all smärta på vänster sida, ingen känselbortfall. Läkaren trappade upp med 2 tbl gabapentin och förlängde sjuksnrivningen till 10 januari 2021. Öven intensiv fysio remitterades jag till. På samma kväll kröp smärtan iväg till höger sida med värre smärtor än någonsin. Jag köper att det är ischias som bråkar, men jag kan inte stimulera bort den… Smärtan sitter som en cirkel från en punkt ovanför svanskotan till höftkammen ner till ljumsken, in i ”fiffi”.. Båda skinkor gör ont men höger är absolut hemsk med strålning på baksidan av halva låret (glömt vad baksidan av låret heter) Strålning ner mot foten.

Fick lägga mig i soffan i natt. Trappan törs jag inte utmana mer än nödvändigt. I fredags kunde jag åtminstone gå utan kryckor Och jag såg en framtid trots smärtan och tänkte att all min aktivitet borde betala sig då jag går med Wilda.

På lördagen kom båda kryckorna fram,men kunde gå med 1 på tur med hunden. Smärtorna ökade från VAS 7 till 9..

I måndags träffade jag SLE läkaren som remitterar mig till reumatologen så jag svarat på behandling men inte kan dra ner på kortisonet tillfredsställande… drar jag ner kommer smärtorna i smålederna. Hon är bekymrad över om hon satt fel diagnos…eller om hon missar ngt. Hade jag inte haft ryggsmärtorna jag har nu så skulle jag kunna börja jobba🙏🥰

Imorse… å fy fan. Känselbortfall i höger ben och fot. Hur länge ska jag bita ihop. Väntade hela dagen på besked igår och när sköterskan ringde sa hon att jag får vänta till idag. Blir d hemskt får jag söka akut.

Jag har VAS 9/10

Om jag blir inlagd så blir jag helt isolerad från omvärlden med främmande människor. Då är jag hellre isolerad hemma och barnen kan komma…

Eller ……?? Jag klarar mig inte själv till 100.. och sjukvården är helt fokuserad på covid-19 😢

🙏

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s