Bakslag

Igår fick jag bakslag. SLE är en mystisk sjukdom. Den diagnosen fick jag för någon månad sen. Har läst och läst för att få information. Fick medicinbehandling som verkar fungera. Ett tag var livet underbart. Jag gick enormt långa turer med Wilda och Hubbe och stor njöt av promenaderna. Kände av smärtorna men det var inte värre än att jag inte klarade av dom. Blev snarare förbannad och irriterad och gick ännu fortare, precis som om jag tävlade emot kroppen.

Men igår vaknade jag av smärtor ifrån ryggen. Har haft problem med ryggen sen barnsben och värre blev det av en grov misshandel 1992 och har varit inlagd på sjukhuset och fått morfinbehandling. Röntgad och då fått fram att jag har diskbråck (2st) och 3 komprimerade kotor. Man lär sig leva med smärtorna på ngt konstigt vis. Men den här smärtan är hemsk. Sitter inte muskulärt, går inte massera bort, spikmatta hjälper inte heller, den gnager och påtalar sin närvaro på ett strålande sätt från korsryggen ner över höftbenen. Stundtals strålar det i ena foten för att i nästa stund förflytta sig till den andra foten eller axeln.

Min smärtskala idag ligger på 9. Jag har hög smärttröskel, men inte idag.

Jag har upptäckt att man blir ledsen, får ångest och väldigt handfallen när smärtan sätter sina klor i kroppen. Jag kämpade mig igenom arbetsdagen igår. Hela 5 timmar. Vet inte hur många gånger jag satte mig på huk för att räta ut ryggen, satte mig mot värmen och bara tittade på klockan som släpade sig fram. Kollegorna var oroliga och ville stanna kvar, men jag sa det är okej åk hem du. Varför ska JAG erkänna att jag inte orkar ?? Jävla stolthet. Men jag härdade ut.

Pictogram depicts signs, symptoms, diagnosis, and treatment of lupus SLE disease.

Jag är ju halvtidssjukskriven av orsak. ELLER HUR ?? Men har jag utnyttjat den ? nope. Vi är permitterade varav jag 40% . Vi har stängt månd-tors så jag jobbar fre-sönd. Det ska jag fan klara. Har lagt splittpass för att bespara mig och 105 h är inte mkt. Men jodå när det här slår klorna i mig så klarar man knappt en timme.

Idag kom mellansonen och hans underbara flickvän. Vi jobbar tillsammans och hon ville deff inte lämna mig på jobbet igår . Sonen har svårt att se när jag lider. Han vet inte hur han ska bete sig säger han. Han vill hjälpa mig samtidigt som det stressar honom enormt att se starka mamma helt plötsligt inte klara av att gå. För ngn månad sen ordnade han bilbyte åt mig så jag fick automat. Goaste unge. ”Nu kan du iallafall köra bil även om det gör ont mamma….”
Vi tog en liten tur i skogen med hundarna på jakt efter enbuskar då vi ska rädda en bil som står på vinterförvaring. Möss gillar inte enris eftersom barren är så vassa.
Nu känns det helt okej att parkera rumpan i sängen och jobba med statistiken och ha ett hårt stöd mot korsryggen. Lyssnar på podme och den här gången ”de dödas röster”

Hundarna har sprungit av sig själva i skogen och jag behöver inte ha dåligt samvete över att de inte fått ngn promenad.

Kram på er alla dit ut. ❤

(samtliga bilder är lånade från Internet)

Annons

6 reaktioner till “Bakslag

  1. Det där med de gula fingrarna, är det unikt för SLE? Min dotter får så lite då o då o hon har ju även ledbesvär o ryggbesvär, därav frågan. Alltså jag fattar ju att du inte är läkare men däremot väldigt påläst 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s