Alkolismens bedrägerier

Dom är makalösa på att ljuga och finna på ursäkter för sitt drickande. Dom skyller på grannen eller bäste vännen för att dricka. Dom kan inte ge sig efter 1 glas utan helst ska barskåpet tömmas.

Dom kommer sällan in på krogen pga att de är för fulla…alt att de blir utslängda av samma orsak.

Blir dom instängda i ett hörn börjar smygandet…

Min bäste vän som jag gav en chans… han är en sån… Jag har tjatat….han har bett om chanser….men han har inte skött det. Jag fick nog i Helgen…. och nu anser han att det är bättre att han är själv och får leva sitt liv som han vill. Han vill inte göra mig besviken mer.

Märkligt… Jag har haft detta på känn hela tiden. Jag vågade inte släppa in han i mitt inre rum… från februari till i lördags har det varit tvärstopp inom mig själv. Kanske pga att han är min bäste vän. Han har inte fått ta i mig ens…jag har trott att jag är känslomässigt impotent.

Men natten till lördag fick jag se en massa öl burkar stå på hans diskbänk…. då i såg jag att han hela tiden gått bak min rygg…och på lördagen var jag barnvakt 2 timmar. Drog iväg 23.30 och var hemma runt 2.30. Då satt han på min altan och var på lyset. Då brann det. ”God natt” Där borta bor du. Den dess har han lyst med frånvaron.

Jag hoppas han skäms. Att alkohol ska vara Så viktigt. Jag har inte koll tolerans…men detta är åt helvete fel.

Besviken och grundlurad..av min fd bäste vän

Annons

6 reaktioner till “Alkolismens bedrägerier

  1. Begäret är stort liksom förnekelsen. De svarar inte på logik. Man får se sig själv bortprioriterad för alkohol. Men du gör ji rätt i att sätta gränser för dig, det är det enda man i slutänden kan göra.

    Gillad av 1 person

    1. Jag är glad att jag har styrkan att stå emot. I mitt fall har han inte ens hört av sig mer. Det var ju så jag ville eg men ändå…så uppenbart att han kan inte lugna ner drickandet. Hade han haft känslor så hade han åtminstone pratat. Nu går jag vidare och mår bättre framöver

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s