Kontakt med mitt inre

Jag jobbar ju nätter inom vården. Och som oftast har jag 11 mil att köra enkel väg. Ibland tar det tid att varva ner innan sömnen drar i ögonlocken. Vad jag inte visste  var att jag körde med mindfulness.Det namnet är något jag kommit i kontakt med nu. Nu fick jag namn på mitt sista verktyg i jakten på ett ”normalt liv”.

När jag gick iväggen försvann allt i ett enda inferno av kaos och jag sov typ aldrig. Har tappat några år ur minnesbanken tyvärr så jag kan inte referera till något alls.Refererar jag bakåt i livet så har jag alltid haft svårt att varva ner. Kunde lägga mig 3 och vara uppe 6. Vila på dagen fanns inte. Det sistnämnda har med uppväxten att göra. Jag hade inte lov till att lägga mig såvida jag inte var sjuk. Det går att bryta invanda ovanor/vanor bara man blir medveten om dom. Jag vart medveten när jag fick terapi på CTS(Centrum För Traumatisk Stress) och alla mina studier i psykiatri, i jakten på att förstå mig själv och mina egna reaktioner. Det blir ju så när ens föräldrar tutade i mig att jag var dum i huvudet,sjuk,narkoman,alkoholist,inte värd att ha barn osv. Att jag inte ens provat på droger existerar inte i hennes värd. Jag har gått på det. Enligt henne. Hon går ut med det offentligt också för den delen. Alkoholist då…nä det stämmer inte heller. Jag har aldrig haft problem med alkohol. Dricker mer än sällan om man säger så. Visst kan det vara gott att ta ett glas rött eller två…….men när fan är jag ledig ? Varannan helg…och det kan gå flera månader ibland utan att jag ens öppnar skåpet.

Nej det här med barnuppfostran kan man rota i riktigt ordentligt och komma med pekpinnar om . Mina föräldrar skulle inte fått skaffa barn. Han med sin sexuella dragning till barn och Hon som kränker,förnedrar och slår. Båda dom här ska vara en trygghet och något man ser upp till.. Resultatet de skapade var att jag på ren svenska bad dom att dra åt helvete 1993 och 2003. Han fick inte komma till BB 1993 för att träffa sitt förstfödda barnbarn. Jodu bara glöm det. Jag fick frispel och gjorde klart för henne att HAN kommer inte i närheten av mitt barn..Nyårsafton 1993 fick hon äntligen veta vad som hände när hon försvann 1975. Och sen året 2003 då bad jag henne ryka och resa så långt hon tog sig. Då begravdes min älskade mormor som varit min modersfigur genom livet.

Det som mina tillverkare till världen skapade ….vart en sökande och hatisk jäntunge som agerade mer utåt än lyssnade till vad insidan ville. Flykten ifrån en själv…Hela livet. Ända tills jag gick i väggen 2011. Inte förrän 2013 uppdagade jag verktyget….Samma process som när jag styrketränade och sprang ….andningstekniken….fokus….lyssna på hjärtats slag…..gör det ont så led det ut… Då visste jag inte vad jag gjorde…..Att det hade ett namn =) Mindfulness

Efter 2 år på CTS med hypnos, Mindfulness och Psykoterapi så fick jag äntligen mina verktyg att ge mig ut på egen hand. Jag är inte sjuk,jag har ingen diagnos,jag är inte dum i huvudet..och framför allt det var inte jag….det var ni som gjorde fel och som utsatte mig för ett namn jag lärt mig – Grov fysisk och psykisk misshandel samt grov incest. Tänk att ha en som fött ut mig till världen och som kallat mig för hora i större delen av mitt liv….märkligt med tanke på att jag var nästan 17 år innan en kille ens fick röra mig……och fosterhemmet du placerade mig i gjorde klart för mig att jag ska vara glad om någon vill röra mig…/den natten tog jag klövervaselin).Men att han som tillverkat mig utsatte mig för alla de hemskheter man ens kan fantisera om…och sen återigen till hon som födde ut mig som ville omyndighetsförklara mig för att jag är dum i huvudet….Men vet ni….trots min uppväxt …..så lyckades ni inte knäcka mig i bitar….Vilken känsla att få det på papper 🙂 Måhända att jag är småtrasig men det beror inte på vare sig droger eller diagnoser. Jo förresten. Jag har ptsd av klimax karaktär. Det r pga er två =) Men fortfarande så har jag ett eget värde i mina egna ögon och det fick jag till slut tack vare cts. De bröt gamla invanda tankebanor och fick mig att ta ett kliv från den utnötta stigen till en ny.

Nu gled jag iväg lite i tankarna. Men just Mindfulness är ett verktyg som r helt fantastiskt när jag ska lägga mig efter ett nattpass. Jag slocknar som ett ljus inom 15 minuter genom att scanna igenom kroppen i tankarna. Det är inget jag lärt mig på kurs eller annat utan jag fann den vägen helt själv för att överhuvudtaget komma till ro och sova. Nu sker det per automatik så gubben anser nog att jag är världens tråkigaste hahaha…… Han säger att det tar max 5 minuter sen drar jag timmer 😀

Det gäller att fokusera. När jag lagt mig i sängen, så det första jag tar fokus på är min andning..Hur andas jag ? Fokusera på att få ner andetagen till lugna och djupa. Andas i fyrkant om du är andfådd. Fladdrar tankarna iväg så återgår du direkt tillbaka till andningen… sen när du verkligen har kontroll och du hör dina andetag då flyttar du fokus ner till dina fötter osv.

Nu har jag blivit så taggad så jag har påbörjat en utbildning på mindfulnesscenter i stockholm. Jag vill bli instruktör. Kosta vad det kosta vill. Man stärks som person och man finner en otroligt skön,varm inre balans. hahaha jösses det låter som att jag blivit religiös…..

Vill du ha utförligt hur du kroppscannar dig själv inför att sova så tveka inte. Skriv =)

Kram på er dit ut ❤

Annons

4 reaktioner till “Kontakt med mitt inre

 1. Det är svårt att skriva ngt vettigt här med tanke på vad du tvingats vara med om. Men stort att du började prata om eländet och att du fått så bra hjälp (även om det kostade en krock m väggen). Du är en överlevare (Elaine Eksvärd brukar använda den termen och den är så mycket bättre beskrivande än offer även om man förstås är ett offer i förhållande till sin/sina förövare). Skönt att du hittade förmågan att säga ajöss till dessa eländiga ursäkter till föräldrar. Modigt av dig att blogga om det här. Heja dig. O heja mindfulness. Jag har haft sömnproblem till o från hela livet men jag jagar inte upp mig längre över sömnbrist och vet att jag överlever dagen som kommer ändå. Den insikten i sig gör att det inte längre blir en ”issue” o sen kan jag oftast sova bättre nästa natt.

  Gillad av 1 person

  1. De flesta jag mött i livet säger samma sak som dig. och ja jag är nog en överlevare. Den viktigste biten är nog mitt inre lugn och att ingen orkade ta min egna själ. Jag jobbar och utbildar mig inom psyk och rättspsyk och är tvungen att vara klar med mitt egna för att orka jobba med det. Och jag är så glad över att ha klarat av det =) Och det är min största glädje att få hjälpa andra till att må bättre =)

   Gillad av 1 person

  1. Andas i fyrkant funkar bäst om du ligger ner och blundar. Du ritar upp en osynlig fyrkant framför dig. ställ dig i hörnet längst ner till vänster och andas in första väggen rakt upp och räkna samtidigt tyst inom dig själv 1 2 3 4 . stanna i hörnet. andas vare sig in eller ut och räkna 1 2 3 4 ….gå sen vidare till nästa kant andas ut och räkna samtidigt 1 2 3 4…sen nästa kant där du andas in och räknar. Fortsätt så….ända tills andningen är lugn och tillfredställande. då kanske du sover =)

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s