Bekymrad

Som vanligt sitter jag på arbetet. Har gjort mina dagliga rutiner eller hmmm…nattliga rutiner… Kör man en kroppsscanning med mindfulness vilket är underbart när tröttheten slår till, så är man laddad 10 minuter senare 🙂

Satte mig med min bok . Påbörjat Medicinsk vetenskap Psykiatri och missbruksvård På LTU ( Luleå Tekniska Universitet) Och jag vart ärligt förfärad över en text…. Har suttit länge som en jourhavande fågelholk och funderat på om jag läste rätt, gått tillbaka och läst om…och jooo det står verkligen så. Tankarna rusade bakåt till min examen i Psykiatri2…jag fick B. Jag kanske ska radera den såkallade kunskapen nu ? Eller ?

Jag personligen skulle ALDRIG kunna förlåta en massmördare,seriemördare eller som tex Anders Bering Breivik …

citat:”att se människan bakom brottet och ha modet att finnas kvar i alla situationer. detta utgår från mellanmänsklig kärlek,äktet och ur godhetsprincipen. Att som vårdare se sig själv som ett verktyg i uppbyggandet av vårdrelationen där tid,tillit och trygghet utgör basen så att patienten ges möjlighet till försoning”

Kan man någonsin lita på en ”sån där” igen ? Detta var om rättspsykiatrisk personal. Ursäkta mig, men tex breivik eller vad han nu heter  han ser inte jag som en människa bakom det onda. Jag ser ett odjur som ska straffas rättvist. Alltför många klarar sig undan idag genom att hävda dittan eller dattan och ist för fängelse blir det rättspsykiatrisk bedömning och jomen visst in på sjukan med dom så blir allt bra.

Jag har så svårt att tro på att det kan bli ngt bra av dom när det har klickat så rejält.

Tex en gång pedofil alltid pedofil. En gång mördare alltid mördare. Jag personligen skulle dra som en avlöning om jag fick veta att HAN jag dricker kaffe med har mördat ngn eller att han är en pedofil. Aldrig att jag skulle våga lita på en sån. Det har klickat uppe i kontoret och oftast har de någon form av psykisk störning och en eller flera diagnoser. Det ska inte vara så lätt att gömma sig bakom en diagnos …eller är jag ute och drar  nu…bambi på hal is…Jag blir så upprörd!

Så nu kära ni….förklara för mig det här……… Jag arbetar med självskadebeteende,ätstörning,autism,asbergers,schizofreni,borderline,bipoläritet mm…och även om de äter medicin så är de inte friska. De är inte sin diagnos, och utan medicin har de inget liv……Det är ju därför jag har arbete. För att finnas där för dom och hjälpa dom så gott jag kan till ett bättre mående ….men inom rättspsyk ? Där hamnar ju dom riktiga nötterna om man får säga så ;O Alltså…jag kanske ska lägga ner mina studier helt och hållet…..

Ja jag vart riktigt upprörd :/

Annons

10 reaktioner till “Bekymrad

  1. Nej precis så tänker jag. Men jag vill ju jobba med det ,alltså så måste jag tänka om. Får bli en typ Dr jekyll and mr Hide.. Arbetskläder på FaceOn…Arbetskläder av FaceOff…

   Gilla

 1. En bekants svärfar var försvars advokat, och hon frågade honom hur han kunde försvara såna som gör hemska brott, han svarade att han det var inte brottet utan personen bakom han försvarade…
  Jag kan förstå hans svar men ändå inte…
  Men det är kanske en inställning man måste ha när man jobbar med det klientelet, man ska ju inte ha dom som vänner… och för att inte döma så måste man kanske tänka så för att klara av det jobbet? Jag skulle aldrig klara det!!!

  Gillad av 1 person

  1. Jag diskuterade med en kollega på jobbet nu ikväll och hon gav mig ngt att fundera på……Barnet i personen…titta på det… Ingen föds till mördare….Hmm…….krävs nog mer mindfulness utbildning för min del om jag ska klara att ta examen i det här :O

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s