Tänk dig att inte kunna klia dig på näsan…

Jag arbetar som personlig assisent och som undersköterska på äldreboende .  Jag har arbetat med det mesta inom vården genom åren som gått. De absolut värsta sjukdomar jag vet om är Cancer och ALS. Båda sjukdomarna förintar kroppen inifrån på ett fruktansvärt plågsamt sätt, och ingen levande varelse förtjänar detta.
Får man diagnosen cancer tänker man döden direkt. Jag vet. har varit där. ”Du har livmoderhalscancer och vi måste operera bort äggstockar och livmoder”

” Ja gör det ni ska, bara jag blir frisk svarade jag…” Jag hade turen! Ingen strålning ingen efterbehandling .  Har haft skiten i kroppen 2 gånger. Första gången var i min blindtarm. Efter att ha åkt ut och in på sjukan i 10 år med oförklarliga magsmärtor så hade jag stänpeln”psykfall”

En natt vaknade jag upp av ett kraftigt illamående och smärta i magen from hell och kräktes blod. Fick åka plingplongtaxi till akuten och även under resan kräktes jag. Ambulanspersonalen hävdade direkt att det måste vara blindtarmen. Men på sjukan gjorde de gastroskopi och konstaterade att jag hade blödande magsår. Att ens utsätta en människa för detta som.kräks lätt och som har smärtpåverkan och endast göra en sån undersökning. jag kräktes ner personalen med blod och läkaren skickade hem mig med losec och att jag skulle lugna mig lite.

 Är man trång i halsen så kanske man ska göra denna undersökning på annat sätt eller??

Efter två  veckor med piller knaprande och kraftiga smärtor oxh daglig kontakt med sjukan och ingen hjälp fick,mer än orden ”vänta på att tabletterna hjälper dig ”så råkade min husläkare vara på plats och hörde de andra på akuten prata om mig.Han reagerade direkt och frågade om någon undersökt mig…vi har gjort gastroskopi fick han till svar. Har ni undersökt henne frågade han igen… Nej fick han till svar. Hon har problem med psyket. 

Han påtalade att jag är hans patient,jag har inte ngn psykisk åkomma och jag har extremt hög smärttröskel. Sen ringde han upp mig .  En timme senare sov jag En överläkare ville avstyra op pga min ”psykiska åkomma” men den som ville operera mig svarade att hon har en smärtpåverkan som inte är påhittad. hon viker sig precis som att hon ska föda barn…Vi vet inte vad vi ska finna men operation är ett måste.TACK Å LOV ❤❤❤

När jag vaknade upp fick jag veta att de lagt in i min journal att det inte existerar psykisk åkomma. Däremot fann de en extremt stor blindtarm!!! 30 cm lång och 10 cm tjock och inuti den låg en cancertumör inkapslad och hela grejen hade kapslat in tunntarmen och tjocktarmen , så att jag  hade haft ont var deff inte.konstigt.  De bad om lov att få skicka denna till Sahlgrenska för undersökning.” ja jag vill inte ha den ::)”

Felbehandling är ett återkommande fenomen man läser om och jag förstår inte tabbarna. vi i vården får inte göra fel,,men vi är också människor!! Men gör vi fel så kan det också bli allvarliga följder för en annan människa!
Jag började dagens inlägg med cancer och ALS… får man diagnosen ALS finns ingen återvändo ! Får man diagnosen cancer så är det helt beroende på vart den sitter och hur långt det gått osv…. 

I skrivande stund så jobbar jag natt hos en brukare med ALS. Den sjukdomen hatar jag. Brukaren vägrar hjälpmedel på alla vis. Det är en stor nackdel för både mig och brukaren . ..men största utmaningen är att försöka höra vad han/hon  säger….Och tänk dig att det kliar på näsan och du inte kan klia dig själv…tänk dig att ha ett hårstrå som petar i ögat och du inte kan blåsa bort det… 

Jag kommer återkomma mer om denna gruvliga sjukdom.

Ni får ha en god natt där ute så ska jag göra mitt bästa även denna natt med att finnas till !❤

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s