Flashback och bearbetning

Idag har jag varit till CTS och resultatet blir som vanligt att jag blir helt död . Har sovit hela dagen. Hade tiden 8.15 och var hemma vid 10. Slocknade direkt.  Det är så jobbigt att bearbeta och berätta.  Filmerna flammar framför ögonen och man hamnar som i trans när man börjar prata om händelsen. Jag upplever mig själv krypa ut ur kroppen  och stå bredvid och titta på.

Idag kom vi in på självmord. Hur vi hamnade i den diskussionen minns jag inte. Vi pratade även inledningsvis om mina enorma minnesluckor i uppväxten. Vänner som jag glömt…de finns inte i minnet. .. Det var väl där någonstans vi kom in på ämnet.  En episod jag minns så starkt vad gäller självmord är när jag planerar mitt egna.
Jag var så trött  på misshandel och kränkningar och framför allt förnedringen som pappa utsatte mig för . Hans sexuella övergrepp  stod mig upp i halsen.
Den här händelsen med mitt egna försök till flykt hände när jag var mellan 15 och 16 år. Tågrälsen  lockade och jag hade i flera dagar lagt en sten på rälsen för att ha den som riktmärke.när den klickade hade jag vissa sekunder på mig att avgöra.
Rälsen var lång och spikrak. Såg den komma ut från skogen långt långt borta och den kom alltid fort. Från min plats fram till stationen tror jag det var nån kilometer. Är osäker…vet bara att bromsarna brukade börja skrika en bit längre bort.  Jag flyttade stenarna längre.bort tills jag var nöjd och skulle ha en chans ifall jag ångrade mig.  Jag har inte en aning om hur många sekunder det handlar om. ..inte en aning.  Den här kvällen var en av de sista gångerna han rörde mig. ..jag  flydde ut genom att hoppa ut genom fönstret på andra våningen.  Sprang och sprang tills hjärnan började fungera. Vet att jag tog en cigg och vände tillbaka.  Hörde tåget långt borta och då..där och då bestämde jag mig.  Sprang till Rälsen. ..lade en sten vid ”min” markering  sen lade jag mig vid den andra markeringen.  Lade mig tvärsöver.  Jag vände på huvudet och såg tåget komma ut ur skogen långt där borta. Hörde ljudet rulla i Rälsen och de tre lamporna lyste otroligt starkt i mörkret.  Ljudet dunkade på….snart skulle den signalera som vanligt och då var det inte långt kvar till stenen…..dunkdunk dunkdunk. …..där kom det. …….sen KLICK….där rök stenen…ska jag ?
Jag tvekade tappade räkningen. ..rullade bort precis i sista sekunden. …hamnade exakt vid sidan om hjulen som slet med sig min mössa i vinden…  Där låg jag länge länge. …grät hejdlöst….varför tvekade jag ? Varför rullade jag av? 
Jo jag ville egentligen inte dö, däremot ville jag bara bort från helvetet. Helvetet som var hemma hos pappa och även hos mamma och nu fosterhemmet.

När psykologen frågade mig hur det känns i magen när jag berättar detta, så känner jag ingenting….nej sa hon. ..du är så sluten i dig själv än. …det kommer….du har börjat öppna upp och berätta. ..

MeAndMyself

Annons

5 reaktioner till “Flashback och bearbetning

    1. Kram ninni. Jo man får en funderare när man skriver ner det faktiskt. Och efter ett besök hos cts uteblir jag 3 veckor pga att jag inte orkar rota. Så vad är bäst egentligen? Låta det gamla vara tro?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s